TARİHÇE

Okulumuz 2006 yılında açılmış olup Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün doğumunun 125. Yılında faaliyete geçmiş olması sebebiyle Çumra 125.Yıl Anaokulu adını almıştır. Okulumuzda 36 aydan 66 aya kadar olan çocuklarımız eğitim- öğretim görmektedir. Eğitime başladığı 2006 yılından itibaren ilkeli ve disiplinli çalışma sistemiyle her geçen gün eğitim – öğretim kalitesini arttırmakla birlikte, okul öncesi alanında başarıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Okulumuzda bir müdür, bir müdür yardımcısı, 8 tane okul öncesi öğretmeni, 2 tane hizmetli, 1 tane yardımcı personel ve 2 tane aşçı bulunmaktadır. Okulumuz tek binadan oluşmaktadır. Konya yolu üzerinde Çumra otogarı karşısında bulunmasından dolayı herhangi bir ulaşım problemi yoktur. Okulumuzda toplamda 4 derslik, 8 şube, 184 tane öğrenciyle ilçe merkezinde okul öncesi eğitimde hizmet vermektedir. Bir tane müdür odası, bir tane müdür yardımcısı odası, bir tane öğretmenler odası, bir tane oyun odası, bir tane çok amaçlı salon, bir tane mutfak ve yemek salonu, 6 adet wc ve 6 adet lavabodan oluşmaktadır.

Okulumuz iç ve dış kısmıyla, teknolojik donanımıyla modern bir eğitim ortamı yakalamıştır.